Guía de navegación

Guia d'ús

Els continguts es presenten en dos grans apartats:
1.Informacions renovades en portada. En la fase de posada en marxa d’aquest mitjà de comunicació es publicaran, en les diverses llengües de la barra de menú, en la seva versió original, sense la traducció de tot el contingut. De moment només es facilita el títol de cada text en les diverses opcions lingüístiques.
2. A la part esquerra de la portada s’ofereixen dades d’interès dels quatre àmbits de la web/revista digital exposats més avall. Es tracta de continguts en procés permanent de renovació i ampliació, referents a cadascun dels països de l’àmbit mediterrani. S’expressen indistintament en la llengua de les entitats estrangeres presents en aquests territoris o en les pròpies de cada territori.
Els quatre àmbits temàtics són:

Info Cultura

Info Economia i Empresa

Info Salut i Ciència/Tecnologia

Info Societat i relacions interpersonals, Turisme, Associacionisme, etc.

Per facilitar la localització d’articles, reportatges, informes, entrevistes i de tots els textos i informacions que es publiquen, assignem a cada apartat un codi de color: el blau per a la Cultura, el groc per a temes de Societat, el vermell per a l’Economia i el verd per a l’apartat de Salut, ciència i tecnologia.
Quan conflueixen diversos conceptes en una mateixa entitat (per exemple, una gran universitat tradicional, en què conviuen ciències, lletres, ciències socials i tecnologia) ho expressem amb la neutralitat del color negre.
La presentació dels continguts a la part documental s’expressa sempre per ordre alfabètic, i aquest és el mateix ordre de presentació dels països i de les regions significatives. Quan l’entitat ressenyada no té una localització concreta en l’espai geogràfic mediterrani, o només existeix a la Xarxa, la reflectim en l’apartat titulat “Global”.
L’ordre lingüístic, en els cinc idiomes escollits per a aquesta primera fase de desenvolupament del portal web i la revista digital, ve determinat pel nombre de parlants en l’àmbit mediterrani i global, a més de la llengua original en què es formula el projecte comunicatiu, és a dir: francès, espanyol, italià i català; a més de l’anglès, idioma en què s’han expressat i s’expressen nombroses personalitats i comunitats que han tingut i tenen una presència significativa en el nostre àmbit geogràfic. En conseqüència, les entitats reflectides en cada país en l’apartat documental segueixen aquest mateix ordre.
Aquest mitjà de comunicació no tracta de política; però en casos excepcionals, quan les notícies siguin especialment rellevants, podem difondre o glossar aspectes específicament polítics. En aquest cas s’inclourien en l’apartat de Societat.